* Püskürtme sistemleri gıda sektöründe bir çok alanda yüksek performans göstermektedir.
* Kek kalıbı ve tava yağlama uygulamaları, çikolata püskürtme, ketçap püskürtme, nemlendirme, yağlama v.b. uygulamalarda farklı model nozullar tercih edilebilmektedir.
* Üretim prosesisin sürekliliği, püskürtülecek malzemenin yoğunluğu, birim ürün üzerine uygulanacak sıvı malzeme miktarı gibi teknik detaylar, nozul seçiminde önem kazanmaktadır. Konusunda uzman teknik arkadaşlarımız uyugulamaya göre nozul seçiminde sizlere yardımcı olacaklardır.
Yağlama hatlarında kullanılan hava-sıvı nozullar, üzerindeki hassas sıvı ayarı ile istenilen miktarda yağı farklı başlık seçenekleri ile dolu koni yada flat (yelpaze) şeklinde püskürtme yapabilirler.Yufka,hamur nemlendirme ve yağlama uygulamalarında rahatlıkla kullanılabilir.
Çikolata püskürtme, draje kaplama, otomatik yağlama, yufka nemlendirme , akışkan ve içerisinde partikül olmayan gıda ( yumurta v.b.) uygulamalarında kullanılmaktadır.Sıvı miktarı, püskürtme genişlik ve atomizasyon ayarı bulunmaktadır.
Tava yağlama, kek kalıbı yağlama uygulamalarında yüksek performans göstermektedir. Sıvının kendi akışı ile oluşan basınç yeterli olmaktadır. Düşük basınç ile tozumanın önüne geçilmekte ve tasarruf sağlanmaktadır. Yuvarlak püskürtme özelliği ile kısa mesafede geniş püskürtme açısı sağlamaktadır.